Ik ben ten HUWELIJK gevraagd en heb “NEE” gezegd
Ik ben ten HUWELIJK gevraagd en heb “NEE” gezegd

Ik ben ten HUWELIJK gevraagd en heb “NEE” gezegd

Heb je die nieuwe klanten liever gisteren dan vandaag?


Voordat ik van start ga wil ik je uitnodigen om deel te nemen één de laatste LIVE vraag en antwoordsessie van SalonFLIX  

Kijk dan naar mijn videoserie SalonFLIX. Daar help ik je direct met concrete en praktische tips die je direct kan toepassen. En er zit ook nog een live vraag en antwoordsessie bij.

Lekker bekkende titel, waarmee WEL klanten laat binnenkomen, maar het is zoveel meer dan dat. Ik leer je ook alles mindset, de klantreis en wat houd marketing concreet in voor je salon?! Krijg daar veel vragen over. DUS daar wil je bijzijn!


Terwijl ik dit typ, heb ik met mijn klanten deze week veel gesprekken gevoerd over zichtbaar zijn op social media, hoe je uniek bent en wat dat inhoud en heb wat slimme tips gedeelt over hoe je reels viraal kan gaan. 

Maar ook over content maken en wat zeg je dan? Plan je nu wel of niet vooruit. En hoe hou je het leuk? Die voelde ik wel, want ik kan zelf heel makkelijk wat verzinnen voor anderen, maar dingen voor mezelf, daar haper ik ook op.

 • Wat wil je weten?
 • Waar loop je tegen aan?
 • Welke tip zal ik geven? want kan er wel duizend verzinnen
 • Is die dan wel waardevol?
 • Of wil je liever een kijkje achter de schermen


 Ik merk dat veel mensen nog moeite hebben om consistent content in te plannen, waardoor ze eigenlijk steeds een soort cirkeltje lopen in omzet:


1.     Geen klanten, veel posten.

2.     Klanten krijgen door de zichtbaarheid, minder posten maar nog wel aanwezig.

3.     Vol met klanten, totaal geen ruimte voor zichtbaarheid. Omzet op zijn top.

4.     Klanten stromen uit, geen nieuwe aanvragen op dit moment.

5.     Terug naar stap 1.


Herkenbaar? Een kleinere hapering zorgt er al snel voor dat je terug bij ‘af’ bent.


Niet alleen als ondernemer trouwens. Je kunt het eigenlijk een beetje vergelijken met een sporten of je lijf. 


—----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------MIJN SUCCESSEN en INZICHTEN


TikTok:

Ik moest niks van Tiktok hebben, al die stomme dansje…. Daar doe ik niet aan mee!

Maar toen kwam ik erachter dat je met Tiktok sneller en makkelijker mensen kan bereiken. Oké interessant, dacht ik. Hoe zit dat dan en wat moet je daar doen dan? 


Dus heb me er een avondje in verdiept en ben wat gaan rondvragen. Dus ben gewoon maar wat gaan doen en ben in de gaten gaan houden, wat er gebeurde en waar sloeg het publiek op aan. En als het me niet beviel, dan kon ik die video gewoon verwijderen. 


En zo ontdekte ik het knopje “live” ook en drukte erop. Ik mocht geen live doen, want ik had géén duizend volgers. God flauw zeg! Dacht ik. Stom medium…

Maar dat wakkerde bij mij wel een competitie drift aan, ik zal hoe dan ook eind dit jaar 1000 volgers hebben en dan ga ik live!!


En zo geschiedde het, donderdag 24 november had ik 1002 volgers. Ik was bezig met een nieuwe masterclass in elkaar aan het zetten, want de vorige is me niet zo goed bevallen. Maar had echt een concentratieniveau van een pindadop. Dus om vier uur was ik er helemaal klaar mee en heb de computer uitgedaan. Was totaal niet meer in een creatieve modus. 


Moest toch nog een de tas van de groothandel uitpakken. Dit heb snel mijn Selfie standaard gepakt, mobiel erin geklemd, tas op de nageltafel gezet (zodat mensen konden kijken naar een unboxing….schijnt dat ze dat leuk vinden. Ik vind er geen klap aan, maar goed)

en heb op live gedrukt bij Tiktok.


Moest een titel toevoegen, anders mocht ik niet live. Ehm, oké, dacht ik…. Dus heb er maar Q&A en unboxing van gemaakt


Ik was een minuutje of 2 bezig, heb ook niet gepraat en was nieuwsgierig of er iemand zou reageren, mij een vraag zou stellen of live erbij wilde komen. Ging me eigenlijk alleen maar om een stukje interactie….


Natuurlijk kwam er een live verzoek van een arabier… en dacht, tja ik kan met jou niet communiceren, want we verstaan elkaar niet. Dus genegeerd en verdween na 5 seconden ook weer uit beeld.


En toen kwam er een live-meedoe verzoek van Miranda. Dus geaccepteerd en heb bijna een uur (!) met haar zitten kletsen, terwijl de rest meeluisterde. Zij was blij eens een vrouw te treffen ipv een man. We hebben het gehad over 

 • Ondernemerschap
 • Wat maakt dat zij weer een business wil starten
 • Ze had een heel gaaf concept bedacht
 • Ze bleek content en marketingstrateeg te zijn
 • Goed in video’s maken en bedenken
 • We hadden het over adhd hebben en een bedrijf runnen, dat dat best een uitdaging is
 • Dat ze nu een opleiding doet
 • Wie haar doelgroep is 
 • En nog wat losse flodder vragen over en weer

En heb haar aan het einde gevraagd of ze me wil helpen met de content en dat wilde ze wel. Ze gaat ook als gastexpert komen om jullie (deelnemers van de “meer klanten in je salon te helpen met hun social media).

Hoe tof is dat?!?


Dus je weet nooit wie je tegenkomt… maar als ik niet live was gegaan 

(omdat ik niet durfde…bang was voor vervelende mannen… of reacties)  

dan had ik haar niet leren kennen. Door echt verbinding met haar te maken, hadden we naast een leuk gesprek, ook een leuke ervaring op Tiktok en gaan we dus samenwerken. 

Ik ga haar helpen met het ondernemerschap en zij helpt mij met social media content. Win-win situatie


En halverwege werd ik ten huwelijk gevraagd door een man. Heb zijn aanzoek hardop opgelezen en ook afgewezen 😂 Wij hebben er allemaal om kunnen lachen. Ik denk dat we dat ook allemaal eens meer moeten doen. Niet uitlachen en je laten tegen houden, maar de humor van dingen inzien en plezier beleven aan wat je doet. Of kan doen, want het leven is te kort!!


Door wie of wat laat jij je nog tegen houden?—----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


MINDSET inspo


Zo had ik laatste een hater…

Heb niet op haar gereageerd en haar direct geblokkeerd. Ik heb het gedeelt op social media, dat ik een ‘hater’ heb (met printscreen) en heb gevierd, dat ik ‘interessant’ genoeg ben, dat iemand het nodig vind om me onderuit te trappen. Door er zo luchtig mee om te gaan, heb ik empathie voor zo’n ‘sneu’ persoon. Ik kan me echt niet voorstellen dat je je dagen willen vullen als ‘azijnzeiker’. 


Ik wil wat betekenen voor de wereld, een school beginnen en moeders helpen om 

 • Wat te verdienen met hun salon, waar ze hun ziel en zaligheid in leggen 
 • De kans geven om het geld van de (nagel-) opleiding terug te verdienen
 • Minder gefrustreerd door het leven te laten gaan
 • Meer tijd te creëren voor zichzelf, kinderen en relatie
 • Naast werken is er ook nog een privéleven voor de vrije tijd 
 • Waardoor je je geluksgevoel vergroot
 • En je  te laten stoppen met twijfelen aan jezelf (dat je niet uit het juiste hout gesneden bent…)


Want laten we eerlijk zijn…

Als je blijft doen wat je deed, dan krijg je ook wat je had

daar wordt het voor jezelf, thuis en je omgeving nu niet bepaald gezelliger op. 


Dus ik nodig je uit om in beweging te komen. Niet even geïnspireerd raken door deze mail of iets wat ik post op social media of het volgen van een gratis training hier en daar… waardoor je even in vuur en vlam bent, een quickfix hebt, want in de loop van de week overkomt ‘het leven’ je weer, de patronen (die je niet doorbreekt) en cirkels (waar je gefrustreerd in blijft hangen) en zak je weer volledig in je hoofd, blijf je over van alles nadenken en is er eind van de week nog steeds niks verandert. Waarschijnlijk volgende maand ook niet. En het is nu ook bijna einde van het jaar.


Welke ‘goede voornemens” heb je dit jaar waargemaakt?

En welke niet?


Ik durf te wedden dat het er meer ‘niet’ zijn, dan wel. En weet je waarom? Je hebt alleen maar een doel bedacht, maar het plan hoe je daar komt niet! Oef die was hard he, maar wel super logisch…


Stel je eens voor:

Jij gaat met de auto op vakantie, pak je de auto in, je bepaalt dat jullie naar Zuid Frankrijk gaan en gaan rijden…

-zonder navigatie

Dat doe je toch niet?!


Dus waarom zeg je dat je een salon vol klanten wil, maar jij geen navigatie (stappenplan) hebt, hoe je daar komt. Dat is toch ook een recept tot falen. En dan ben je ook nog verbaast dat je niet op je bestemming aan komt?! En gaat iedereen op die facebook groepen geloven 

 • dat het zo lastig is (om aan klanten te komen)
 • Dat de markt verzadigd is
 • Voor jou tien anderen
 • Dat een eigen zaak een gedoe is
 • En fatsoenlijk geld verdienen ook wel verrekte hard werken is

En begin je te geloven dat het beter is om een baan erbij te gaan zoeken. 


Ik vind het heel logisch dat het je niet lukt. Je schiet all over the place met losse flodders en aanbiedingen op je social media. Van die aanbiedingen die nog niet eens juist opgebouwd zijn. Je gedraagt je als een blokker folder…

en dan vind het raar dat je gefrustreerd raakt…

En dat je ongelooflijk je best doet, niemand het schijnt op te merken en dat het een zinloze missie aan het worden is….


Herkenbaar…(?)


Vast wel, ook al wil je het niet toegeven


En weet ook wel dat je nu denkt: pff die mus heeft lekker praten en probeert me wat aan te smeren. NEE totaal niet! Ik nodig je alleen maar uit, om een beslissing te maken


Wil je dit nog zo houden?


DUS mijn uitnodiging:

 • Ga je een keuze maken??
 • En ‘wie’ of ‘wat’ heb je nodig om te veranderen?


Ik zou zeggen, doe mij iemand die staat waar ik wil zijn, die dat pad al bewandelt heeft, die me dat kan leren. Dus je hebt kennis nodig. 

En als je dan 297 investeert om er zeker van te zijn , dat je er minimaal €1000,- uit haalt


Dan zou ik het direct doen! 

En is geen fabel!


Reken zelf maar uit

Hoeveel heeft het je tot nu toe al gekost?

…………………………………………………………………………………………………………..


Hoeveel mag het nog kosten?

…………………………………………………………………………………………………………..


En buiten het geld om, want heeft het je persoonlijk zelf al gekost?

…………………………………………………………………………………………………………..


En hoeveel g je nog opofferen? met dat “alleen aankloten” …………………………………………………………………………………………………………..


terwijl je geen idee hebt “hoe” je een bedrijf opbouwt. Want goed zijn in je vak en een gezonde onderneming opbouwen, zijn twee totaal verschillende grootheden! Je bent een goede vakvrouw (daar ben ik van overtuigd!), je hebt je hart op de juiste plek (weet ik zeker) MAAR dat maakt je automatisch geen goede ondernemer. Dat is een aparte tak van sport


HOE weet ik dat?

Ik was net als jij een paar jaar geleden. Tot mijn ogen open gingen en ik zoveel leerde… ging toepassen…. Ik veel meer klanten kreeg…..de kans kreeg om in normale uren een goed inkomen te verdienen met mijn salon…. Vanuit huis…. 


Waarom denk je dat een olympische sporter, een coach naast zich heeft staan?? Als alleen goed zijn in je vak/ sport goed genoeg is, dan hebben zij toch geen coach nodig….


Denk daar maar eens over na


Nou dan hebben we dat MINDSET stuk ook weer gehad 😂😉


—----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dan even een stukje FUN tussendoor 


Morgen ga ik iets superleuks doen (denk ik…) Mijn vriend heeft een verrassing geregeld. Moet half een klaar staan en dan gaan we weg. Hij heeft oppas geregeld voor de honden, de kinderen zijn bij de ex-en en ik moet ‘netje gekleed klaar staan. 

We gaan richting het westen, is niet in een stad, maar een dorp…

Hij wil graag dat ik hakken draag, maar is ook handig als ik een warme jas en wandelschoenen meeneem. 

En we gaan met de auto, maar we kunnen ook over het water en met het vliegtuig

=> dus ik heb geen idee 😂😂


Ben vreselijk nieuwsgierig, dus als je denkt: Aha Sabine, ik weet wat je gaat doen. Laat het dan vooral even weten 😉 


—----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


En dan moet ik nog moet ik even iets eerlijk opbiechten OPBIECHTEN


Ik heb even geen idee 🤷🏻‍♀️ wat ik mijn social media kanaal moet zetten 

 • Wat vind je interessant 
 • Waar wil je meer van horen/lezen 
 • Waar loop je tegen aan?


En ik speel met de gedachte 💭 om een live gratis coaching te doen 

Dan mag je me van alles vragen 

Reageer even met een 👍 als je dat leuk vind en reageer met een 👎 als je denkt, dat je niks van me kan leren


Liefs SabineReactie plaatsen