En soms loop ik echt even tegen iets aan in de salon 

en dan zit ik daar alléén mee 🥺

meer klanten in je beaytsalon of praktijk in de beautybranche

Loop jij hier en hier weleens tegen aan 👇 

❌ dat je er net niet uitkomt

❌ er is iets gebeurt in de salon, wat echt niet leuk was...

❌ je toch weer werkt, wanneer je eigenlijk niet zou werken

❌ je eenzaam voelt en worst

als inloopspreekuur, als een soort salondokter  💛 dat kan ook 1 op 1, dan sparren we een half uurtje of een uurtje .De beste gesprekken vinden altijd plaats aan tafel of in de keuken. Herkenbaar?

Dat overkomt mij altijd wel. Als ik eten aan het koken ben, dan komen de kinderen met brandende vragen of je ziet dat ze met iets worstelen. Je vraagt ze er even bij en dan komen ze vaak wel met iets op de proppen. Dat is bij ons in de salon ook zo. Op dagelijkse basis is er altijd wel iets waarvan je zegt: 

🥺 HMMM hoe ga ik dat doen? 

🥺 Durf ik dat wel? Kan ik dat wel? 

🥺 Of hoe zou die en die dat aanpakken of aangepakt hebben. 


Maar ja, om daar even iemand voor te bellen, klinkt makkelijk. Maar wie bel je dan he? Je moeder begrijpt je niet, je vriendin werkt in loondienst..., je man komt met basale emotieloze ideeën aan, waar je helemaal niks mee kan. Dan weet je zeker dat die klant wegrent. Ze snappen gewoon niet waar je soms tegen aan loopt in je salon.


En even een training voor dit soort "kleine" dingetjes te boeken doen je ook niet snel.  Bovendien moet je dan net even te lang wacht. En je docent even appen, zit er vaak ook niet in. Dus al met al blijf je er zelf wel mee zitten. Het even op facebook knallen doe je ook niet, want daar wordt je bij tijden ook echt afgemaakt of krijg je adviezen waar je ook niet mee kan.

Maar daar vervaagden ook mijn persoonlijke grenzen direct, ik werkte de ene keer om 7:00 en de andere keer rustig om 23:00 nog. Werkte ook op zondag in de salon. Gekkenwerk was dat!

Ik heb al dertien jaar een salon en heb inmiddels alles al wel gezien en ervaren. Van no-shows naar boze klanten. Klanten die met je weglopen en vervolgens in één keer niet meer op komen dagen... Je snapt er som de ballen niet meer van. Dan begin je toch wel even goed aan jezelf te twijfelen... je wordt vet onzeker en voelt je ongelooflijk verantwoordelijk. 


❌ wat heb ik fout gedaan?

❌ is het mijn schuld?

❌ ben ik wat vergeten

❌ heb ik iets niet goed gedaan

❌ ben ik niet zo goed in mijn vak, als dat ik dacht

❌ misschien moet ik mijn prijzen verlagen


En midden in de nacht houden dit soort dingen je ook weleens wakker...

Achteraf gezien, heb ik daar vaak veel te lang mee doorgelopen en belemmerde het in mijn hele doen en laten. Thuis voelde ik me snel onzeker en was wat snauwerig. In de salon durfde ik geen prijsverhoging door te voeren, want stel je voor dat... Extra producten verkopen, dat werd ook ineens een heel dingetje. En als een klant nog eens zei, dat ik duur was en dat ze daar en daar minder betalen, dat had ik echt weleens de neiging om het bijltje erbij neer te gooien. Stik d'r maar in. Als ze niet waarderen wat ik doe he...

als inloopspreekuur, als een soort salondokter  💛 dat kan ook 1 op 1, dan sparren we een half uurtje of een uurtje .

MAAR na zoveel jaren, weet ik daar mee om te gaan en gun jou ook even een snel afblaas momentje. Dat je in elke geval hetgeen wat je dwars zit, je even kunt bespreken. Daarom heb ik het keukentafel momentje in het leven geroepen.

Lekker laagdrempelig en je kan even mijn brein pikken en mijn ervaring. Zo loop je er niet alleen maar rond. Lekker toch?!


Jij gooit je frustratie lekker op tafel, ik luister, geef je advies en jij gaat opgelucht weer verder met je dag. 


Ik heb al zo vaak gehad, dat als ik training geef, dat in de pauzes iedereen met zijn dingetje even bij mij komt. Even hart luchten of ding waar ze tegen aan lopen en willen even weten hoe ik er tegen aan kijk. Niks raars aan, heel menselijk en je moet wel van heel ver komen, wil je mij nog verassen met iets. 😘

je komt er vast alleen uit, alleen het kost je veel tijd en geld. Terwijl het echt sneller, slimmer en beter kan... Geef jezelf die ruimte