Maak kennis met Sabine Mus

Sabine Mus

Beauty salon business expert en ondernemers coach

HI! Ik ben Sabine Mus

Wie ben ik?

37, Grunnigse, woon in Assen. (Bonus-) moeder van 4. Eigenaar van Top Salon Academy en Nagelstudio Assen. Ben salon business expert en coach voor stylisten, die voldoende klanten EN gezond inkomen willen, waarbij je zelfs genoeg vrije tijd over hebt voor jezelf, je gezin en vriendinnen.

Je kan me wakker maken voor een op steenoven gebakken pizza Peassana a la gorgonzola. Festivals vind ik fantastisch. Tijdens formule 1 moet iedereen stil zijn, ik wil het 100% kunnen volgen en beleven! TT Assen sla ik nooit over.

Ik geloof dat alles sneller, beter en slimmer kan. Studeer, leer en inspireer daarom graag van iedereen die ik als rolmodel zie.

Mijn valkuilen zijn dat ik slecht tegen kritiek kan en daarvoor ook wat bang ben. Vind altijd dat iets beter kan, van mezelf en een ander (lelijk he) en ben qua dat betreft een koppig ezel, die zich meerdere keren aan dezelfde steen stoot, om vervolgens toch te concluderen dat je gelijk had. Maar ja, ik moet het nu eenmaal "zellûf" ervaren!

Ben een echte Momma bear die haar kroost beschermt, ben absoluut geen curly ouder. Qua dat betreft ben ik net een zeearend, heb mijn oren en ogen altijd overal, dus zie alles van de kids. Maar druk de kinderen ook zeker geregeld liefdevol even uit het nest, even zelf vliegen 
Wat doe ik?

Ik ben Salon Business expert en ondernemerscoach. Ik leer vrouwelijke beauty ondernemers om meer klanten aan te trekken, op een makkelijke manier en zonder adverteren! Waardoor je een gezond inkomen creeert en zodat je genoeg vrije tijd over houdt. 


Hoe doe ik dat?

Met een sterke salonstrategie weet je meer succes te behalen. Op een authentieke en persoonlijke manier leer ik jou hoe jij kunt opvallen in de salonjungle, zodat je meer zichtbaarheid creëert en meer winst uit je salon haalt.


Waarom doe ik dat?

Ik zie in de branche veel ondernemers keihard werken. Ze besteden veel uren in de salon, maar houden te weinig over aan hun harde werk. Vanuit hun passie hebben ze een opleiding gevolgd, openen hun salon en komen er dan achter dat het niet gaat zoals ze willen…  Ze gaan dan een (perfectie-)training volgen of nog een extra dienst aanbieden en hopen dat er dan wel meer klanten komen. Ik was ook die hardwerkende moeder, daarom ken ik de salon cultuur door en door.


Ik laat je gestructureerd bouwen aan je vrijheid, op een manier die voor jou goed voelt. Je gaat ondernemen vanuit je hart! Ik deel al mijn kennis en persoonlijke ervaringen, zodat jij supersnel kunt groeien. Door slim te werken houd jij energie over en ga jij stralen. 🍀


Voor wie doe ik dat?

Ik help andere salon eigenaressen om te groeien in hun bedrijf en alles uit zichzelf en hun leven te halen. Dat doe ik door online trainingen, masterclasses, membership trajecten en 1-1 coaching.


Meest gestelde vragen aan mij:

➡️ Hoe wordt ik online zichtbaarder?

➡️ Hoe kom ik aan meer klanten?

➡️ Hoe verhoog ik mijn prijzen?

➡️ Wat vraag jij in de salon?

➡️ Hoe doe jij dat, Sabine?!

Dat zijn vragen die vaak naar boven komen bij de gesprekken die ik heb met collega's en saloneigenaressen. Mijn missie is om er voor te zorgen dat je wel goed kan verdienen in je salon, meer tijd voor je gezin, meer vrije tijd en je leuker klanten aantrekt en jij je passie kan blijven doen, namelijk klanten helpen!


Altijd hard werken...

Van jongs af aan was ik altijd al bezig met inkomen vergaren.: Bij de buren vragen of hun auto gewassen kon worden, of vragen naar andere klusjes. Met geld kan je je mooie dingen veroorloven! Daarom had ik vanaf mijn 12e een folderwijk en vanaf mijn 14e een krantenwijk. Toen ontdekte ik de horeca. Keihard werken, maar wel veel verdienen. Superslim van mij voor de korte termijn. 

sabine mus was altijd aan het specialiseren en nailart art opleidingen en perfectietrainingen

Nog niet goed genoeg...

In 2009 begon ik aan een allround nagelstyling opleiding, terwijl ik bij het UWV werkte. Ik ontdekte daar mijn passie! Nagels zijn technisch best ingewikkeld. Laat ik dat nu heel interessant vinden! Ik ontdekte echter ook mijn verborgen talenten voor schilderen 😊. Ik heb mij jarenlang gespecialiseerd, ben van de een naar de andere perfectie-training gehopt en heb de masteropleiding gedaan. Ook volg ik elk jaar meerdere cursussen om up-to-date te blijven en mij verder te ontwikkelen. Als ik namelijk beter word, dan komen de klanten ook vanzelf, toch?!

altijd 100% geven in wat je doet

Iets klopte niet...

Allemaal superleuk om te doen, maar ik ontdekte dat er toch iets niet helemaal klopte. Ik ben hartstikke goed in mijn vak… maar waarom kon ik dan niet geld verdienen met mijn salon?? Waarom kan een advocaat dat wel... dat is toch raar? 

Ik vind het ondernemerschap echt leuk en het past heel goed bij mij! Maar blijkbaar deed ik toch echt iets verkeerd, want ik kon mezelf geen fatsoenlijk salaris uitkeren… Ik had de opleiding Hotel Management en Ondernemerschap gedaan, leidinggevende functies in de horeca gehad en ik kan hard werken, WAAR GAAT HET MIS?!

Druk genoeg en toch niet genoeg overhouden...

Ik ben me daarom gaan verdiepen in het ondernemerschap en heb besloten er een extra carrière-move bij te maken. Zonder mijn salon kan ik niet, ik vind dat veel te leuk! Mijn passie ligt bij mensen helpen en mijn kennis te delen met anderen en hun ook een succesvolle salon te gunnen, met meer klanten die goed betalen. Daarom help ik andere ondernemers om ook een winstgevend bedrijf op te zetten. Hier komt mijn passie voor ondernemen samen met mijn financiële kennis en salonervaring, en zo ben ik echt in mijn element.

Beloof je dat?!

Ik ben een nuchtere Groningse meid die haar studie heeft moeten afbreken door een tienerzwangerschap, die knetterhard aan het werk is gegaan in de horeca en, die op haar 21ste al een woning heeft kunnen kopen in Assen! Na een scheiding, twee dochters die ziek zijn geweest en mijn moeder verloren aan kanker, heb ik wel een ander kijk op het leven gekregen. Mijn opa zei op zijn sterfbed: “Sabine, zorg dat gelukkig wordt en heb geen spijt als je net zo oud ben als ik, van zaken die je niet gedaan hebt, of wat je anders had moeten doen! Beloof je dat?!”

Mijn grote liefde

Het was liefde op het eerste gezicht tijdens onze eerste ontmoeting! Ik was al 2 jaar gescheiden en was inmiddels al datings moe geworden! Ik was niet wanhopig op zoek, maar in de wereld van online daten, heb je heel wat keuzes! heel veel likes, veel gesprekken, hier en daar een date... maar het was het allemaal niet. Niemand paste bij me! Ik besloot dat ik mijn abonnement bij Lexa niet ging verlengen. Wilde eerst aan mezelf gaan werken en een paar dingen uitzoeken

Op vrijdagochtend kreeg ik een like op mijn profiel en een bericht van deze leuke man. De chat liep wat stroef en gaf al vrij snel mijn mobiele nummer. Na uren chatten en bellen was het tijd om een date te plannen. We hadden zoveel overeenkomsten, het tijd was om te checken of de chemie er zou zijn. 

Co-ouderschap...

Een week later hebben we op vrijdagavond afgesproken. Goh, wat was ik zenuwachtig zeg... dat daten went gewoon niet! tenminste niet bij mij. Hij kon niet parkeren vlakbij mijn huis, dus ben ik naar hem toegelopen. Daar zat hij in zijn bus, wat een lekker ding! Knapper dan op de foto's. De pijl van cupido ging volledig af!!! knikkende knieën, vlinders in de buik en dat gevoel is nooit weer weggegaan.

Hij laat me genieten van het leven en zijn inmiddels al 7jaar gelukkig.  Samen hebben we co-ouderschap over onze 4 kinderen van 20, 18en een tweeling van 11. 

Mijn passies

Ik hou van heel veel verschillende dingen: heel erg van reizen, lekker eten, bijkletsen met vriendinnen, film kijken, naar het theater gaan, een bezoekje brengen aan het bos of het strand, wandelen met de hond, sporten, festivals bezoeken en obstacle running wedstrijden”

Mijn wens

Ik wilde graag meer klanten op mijn manier, leuke klanten die mij waarderen! Ik vind het belangrijk om te investeren in mijn skills als nagelstyliste en in mijn salon. Zie mijn salon graag groeien, meer bekendheid en zichtbaarheid. Constant ben ik bezig om me daarin te ontwikkelen. De nieuwste trends volgens, zorgen dat je salon mee gaat met de tijd en de juiste inkopen doen.

Zou mezelf salaris willen uit betalen en in mei vakantiegeld willen uitkeren. Ook wil ik graag iets opbouwen voor de toekomst, voor mijn pensioen. Allemaal behoorlijk ambitieus en doe dit met volle passie en vertrouwen. Doordat mijn privéleven stabieler werd, ontstond er ruimten voor vragen. Hoe kan ik goed verdienen in de salon?


Mijn Missie

 Stiekem ontstond er iets nieuws, begon iets te bloeien... mijn hart nam een sprongetje... Doordat ik een aantal geheimen ontdekten, over marketing, mindset, balans, slim werken, meer controle over je agenda en handige tools.

Ik zou het supertof vinden om dat met alle mooie vrouwen te delen die ook een salon hebben. Ik gun alle vrouwen ook dat ze hun droomleven creëren! 

 • hun passie kunnen blijven doen... 
 • klanten kunnen blijven helpen...
 • dat ze serieus genomen worde met hun salon i.p.v. salonnetje!
 • ze verdienen erkenning
 • meer tijd met hun kinderen en familie!

daar wordt ik nu intens blij van, een powervrouw met een succesvolle salon en tijd voor haar zelf en gezin. Ik wil vrouwelijke ondernemers helpen groeien en alles uit zichzelf, hun bedrijf en hun leven te halen.

Heb jij ook een wens?

Je wilt graag meer klanten, winst of jezelf salaris kunnen uitbetalen? Of je weet even niet meer wat je moet doen en je wilt graag met mij sparren? Misschien wil je meer verdienen en minder uren werken, maar hoe pak je dit aan?

Ik help je daar graag verder mee tijdens een gratis salongesprek. 

Zo kan jij snel aan de slag om van jouw salon ook een succes te maken!

Mijn onderzoek en studies

Ben op onderzoek gegaan in andere salon door veel gesprekken te voeren met hun, zag dat we dezelfde problematiek hadden. Ben daardoor op zoek gegaan naar oplossingen en heb het per onderdeel alles compleet uitgediept (en ben nog steeds bezig met studeren) .

 • ben een training gaan volgen bij een econoom
 • ben me gaan verdiepen in marketing
 • hoe werkt social media, hoe versla je het algoritme
 • hoe bouw je een merk, een personal brand
 • de wereld van automatisering, wat gebeurt er achter de schermen van een succesvolle website
 • presentatietraining gevolgd van de beste Pitch-man die er is 
 • hoe voer je "leuke" salesgesprekken
 • trainingen en masterclasses van topondernemers die gespecialiseerd
 • Masteropleiding van een de grootste ondernemer van Nederland
 • heb een businesscoach die me alles leert over strategie en communicatie


Oftewel ik heb de afgelopen jaren heel veel gedaan, veel geobserveerd, veel geleerd... het belangrijkste: Ik heb alles wat ik kan toepassen in de beautybranche gebundeld in een prachtige online cursus, waarbij ik je al mijn geheimen en successen deel.