Effectieve StrategieΓ«n voor het Beheren van Klantenverwachtingen in je Salon
Hoe om te gaan met de hogere verwachtingen van je vaste klanten

Hoe om te gaan met de hogere verwachtingen van je vaste klanten

Overwin Klantenverwachtingen en Bouw een Sterke Salonrelatie met Deze Eenvoudige StrategieΓ«n!

Hoe ga je om met hoge verwachtingen van je klanten? Het is een herkenbare situatie: je klant zit in je salon en zegt dat ze niet helemaal tevreden is. Ze had meer verwacht. Wat doe je dan?

Het belangrijkste is om open en eerlijk met haar te praten. Niet meteen defensief reageren, maar eerst bij jezelf te rade gaan. Wat heb ik eigenlijk naar de klant gecommuniceerd? Wat voor verwachtingen heb ik geschept? Misschien stond er op mijn website dat ik altijd een manicure vooraf geef, maar doe ik dat nu niet meer. Logisch dat de klant dan teleurgesteld is. Misschien kloppen mijn prijzen niet meer of heb ik op social media iets anders gecommuniceerd dan wat ik nu aanbied.

Toen ik net begon, was ik heel flexibel en gedienstig naar mijn klanten toe. Alles kon, niks was een probleem. Maar na verloop van tijd zit je agenda vol en moet je keuzes maken. Het is belangrijk om dan eerlijk te zijn. Vertel je klanten tijdig over veranderingen. Bijvoorbeeld: "Maya, je komt al een tijdje bij mij op zaterdag, maar ik werk nu niet meer op zaterdagen. Kunnen we een andere tijd door de week afspreken?" Soms moet je afscheid nemen van klanten, en dat is okΓ©.

Misschien gaf ik vroeger altijd een massage na de manicure, maar dat past nu niet meer in mijn schema. Dan zeg ik: "Ik gaf je altijd een massage erbij, maar dat doe ik nog twee keer voor je en daarna stopt het." Dit is beter dan ineens te zeggen dat ik geen massages meer doe omdat ik het te druk heb. Wat voor reactie verwacht je dan?

Klanten komen soms van andere salons waar ze gewend zijn om A, B en C te krijgen, en bij mij krijgen ze alleen B. Dit kun je voorkomen door vooraf te vragen: "Wat verwacht je? Wat wil je?" Dan weet je waar je aan toe bent. Werk samen met je klant om te bepalen wat haalbaar is. Sommige klanten willen voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en hebben onmogelijke verwachtingen. Die moet je dan gewoon ontslaan.

Drie Valkuilen

  1. Niet communiceren: Wacht niet tot je klant klaagt. Wees proactief en informeer je klanten tijdig over veranderingen.

  2. Onrealistische beloftes: Beloof niet meer dan je kunt waarmaken. Dit leidt alleen maar tot teleurstellingen.

  3. Feedback negeren: Luister naar je klanten en gebruik hun feedback om je diensten te verbeteren.


Klantcasus

Laat me een persoonlijk verhaal delen. Ik had een klant, Anne, die gewend was om op zaterdag een manicure met massage te krijgen. Mijn agenda werd voller en ik besloot om geen massages meer te geven na de manicure. In plaats van dit abrupt aan te kondigen, nam ik de tijd om met Anne te praten. Ik legde haar uit dat ik nog twee keer een massage kon doen, maar daarna zou het stoppen. Anne waardeerde mijn eerlijkheid en begrip, en we vonden samen een alternatief dat voor ons beiden werkte. Dit zorgde voor een betere relatie en ze bleef een trouwe klant.

Wil je weten hoe je dit effectief aanpakt? Schaf dan Salonflix aan. Daar vind je scripts en strategieΓ«n om klanten met hoge verwachtingen te managen. Leer van mijn ervaringen en bouw een salon met tevreden klanten die realistische verwachtingen hebben.

Actie

Schaf Β Salonflix aan en ontdek hoe je je klanten tevreden houdt met slimme communicatie en verwachtingenmanagement. Probeer het nu en verbeter je klantrelaties vandaag nog!Β Reactie plaatsen